У Президента України від Харківщини чекають конкретних дій у Рік дитячої творчості | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

У Президента України від Харківщини чекають конкретних дій у Рік дитячої творчості


altНарада з приводу оголошення 2013-го Роком дитячої творчості пройшло 18 січня в Харківській хореографічній школі за участю уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка.

Як зазначив Юрій Павленко, головною метою цього року стане створення умов для творчого, інтелектуального, духовного, фізичного розвитку кожної дитини, виявлення і підтримка обдарованих дітей, організація змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розвиток системи позашкільної освіти.

«Рік дитячої творчості - це не просто фестивалі та концерти, хоча це теж важливо. Завдання Року дитячої творчості - дати системі поштовх розвитку, щоб кожна дитина, яка хоче відвідувати позашкільна установа, таку можливість мав, - підкреслив уповноважений президента. - Якщо деякі діти цього не хочуть через відсутність гуртків або якщо вони ще не визначилися, навіщо їм це потрібно, необхідно сформувати у них цю зацікавленість».

3Головними проблемами у цій сфері Юрій Павленко назвав недостатність фінансування закладів дошкільної освіти, часто низька якість послуг та недоступність певних гуртків та секцій за високої вартості, віддаленості та інших причин. Уповноважений президента зазначив, що ці проблеми можна вирішити, внісши зміни до закону України про позашкільну освіту, постійно моніторючи цю галузь, збільшуючи витрати на неї з бюджету. Також, за його словами, потрібно заохочувати фахівців працювати в таких установах, впроваджувати нові методики освіти і особливу увагу приділяти талановитим дітям.

Як зазначив Юрій Павленко, щодо розвитку позашкільної роботи Харківська область входить до п'ятірки кращих. Тому від Харківщини будуть чекати не тільки розробку власного плану, а і внесення своїх пропозицій Президентові щодо вирішення проблемних питань.

У нараді взяли участь заступники голови Харківської облдержадміністрації, Харківського міського голови, заступники голів адміністрацій районів з гуманітарних питань, директори департаментів та депутати обласної та міської рівнів, керівники позашкільних навчальних закладів.

«Ця нарада як результат має дати нам чітке розуміння і формування плану проведення Року дитячої творчості, організаційних і фінансових ресурсів, які нам необхідні для того, щоб ці питання піднялися в Харківській області ще на вищий рівень», - підкреслив заступник губернатора Євген Савін.