Про відродження музичної культури Слобожанщини піде мова на зустрічі з музикознавцем Ю.Щербініним | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Про відродження музичної культури Слобожанщини піде мова на зустрічі з музикознавцем Ю.Щербініним

SherbininТворча зустріч з членом Національної Спілки композиторів України, музикознавцем, фотохудожником Юрієм Щербініним пройде 2 жовтня 2013 року о 18.00 в Єврейському культурному центрі «Бейт Дан» (м.Харків, вул. Тобольська, 46).

Протягом багатьох десятиліть діяльність Юрія Щербініна спрямована на відродження та збереження історії музичної культури Слобожанщини та на пропаганду кращих здобутків сучасної української музики. Ще наприкінці 60-х років він зробив перші фундаментальні розробки, публікації та виступи в ЗМІ на тему відродження та увічнення діяльності засновника музичного професіоналізму в Харкові І.І.Слатіна і його творчого оточення.

Юрій Щербінін зібрав особисту архівну колекцію ексклюзивних музичних матеріалів І. Слатіна, Я. Степового, Ф. Акименко, В. Горовиця, С. Ріхтера, Д. Шостаковича, П. Серебрякова та інших видатних діячів культури України та Росії. На базі своєї колекції він підготував і провів цикл радіо- і телепередач «Подорож у минуле», «Музика і сучасність», «Музика, народжена в нашому місті», «Бути чи не бути Музичному музею в Харкові». Крім того, Юрій Леонідович - автор понад 200 публікацій у збірниках і періодиці.

Завдяки ініціативі Юрія Леонідовича Щербініна і підтримки Харківського Міськвиконкому найближчим часом у Харкові буде створено Музей музики. Про це та багато іншого піде мова на творчій зустрічі .