У Харкові пройде вечір « Атланти тримають небо ... » російського барда Олександра Городницького | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

У Харкові пройде вечір « Атланти тримають небо ... » російського барда Олександра Городницького

AGЗустріч з поетом, президентом Асоціації російських бардів Олександром Городницьким «Атланти тримають небо...» пройде 7 жовтня 2013 року о 18.00 в актовій залі культурного Центру «Бейт-Дан».

Олександр Городницький вважається одним з основоположників авторської пісні. Його вірші перекладені англійською, болгарською, іспанською, німецькою, польською, французькою, чеською мовою та іншими мовами світу. Його пісні співають багато авторів і виконавців. Він - постійний учасник передач на радіо і телебаченні, герой багатьох статей у газетах і журналах. Він часто виступає на концертах, фестивалях, в тому числі і в інших країнах.

Основним приводом нинішнього приїзду Олександра Городницького на Харківщину також є його участь у традиційному фестивалі авторської пісні «Осінній Есхар», який проходитиме 4-6 жовтня в Чугуївському районі на базі відпочинку «Політехнік» (урочище Фігуровка). У рамках фестивалю крім сольного концерту Олександра Городницького також пройде презентація збірки його віршів і пісень, який був надрукований у 2013 році у видавництві «Золоті сторінки» (м. Харків). До видання увійшло близько 300 пісень різних років, у тому числі і ті, що раніше не публікувалися. Крім того, презентація цієї книги і творча зустріч з Олександром Городницьким пройде 4 жовтня в 18.00 в малому залі ХНАТОБу (вхід вільний).

Назва творчого вечора в культурному центрі «Бейт-Дан» «Атланти тримають небо...» походить від пісні-візитівки Олександра Городницького «Атланти», написаної ним у 1963 році і є неофіційним гімном Санкт-Петербургу. Багато років авторські концерти Городницького в Ленінграді/Санкт -Петербурзі зазвичай закінчувалися цією піснею, що виконується разом із залом. Крім того, назву «Атланти» отримали дві збірки Городницького - його перша збірка 1967 року і збірка пісень 2005 року, а також перша видана в СРСР платівка його пісень (« Мелодія», 1987 рік).

Вхід вільний!

Адреса : вул. Тобольська , 46 , КЦ « Бейт- Дан».
Тел. для довідок 766-55-96