«Я люблю Україну»: викладачі шкіл естетичного виховання виразили свої почуття у піснях та музиці | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

«Я люблю Україну»: викладачі шкіл естетичного виховання виразили свої почуття у піснях та музиці

Концерт викладачів шкіл естетичного вихованняКонцерт викладачів шкіл естетичного виховання Харківщини, що вже традиційно щорічно проводиться в рамках проекту обласного навчально-методичного центру працівників культосвітніх закладів «Різдвяний подарунок Слобожанщині», відбувся у залі Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського. Цього року проект приурочений до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, тому і концертну програму назвали «Я люблю Україну», включивши до неї українську музику, пісні на вірші Т.Г. Шевченка, інструментальні та пісенні твори сучасних українських композиторів, зокрема, і харківських.

Над підготовкою концертних номерів викладачі музики та вокалу працювали декілька місяців. Виступи представників 18 шкіл естетичного виховання продемонстрували високий рівень виконавської майстерності педагогів, причому, як із обласного центру, так і з віддалених куточків Харківщини. Вони представили аутентичний фольклор, народні ансамблі, обробку українських пісень, класичні та сучасні музичні твори. Звучали різні інструменти – від бубна до фагота. Виступали різні за складом інструментальні ансамблі.

Більшість викладачів, що взяли участь у концертній програмі, свого часу навчалися у Харківському національному університеті мистецтв ім. І. Котляревського.

Концерт викладачів шкіл естетичного виховання«Для мене щастя бачити наших випускників у статусі викладачів, концертмейстерів, директорів шкіл, які приходять у рідний вуз і демонструють високий рівень майстерності, – підкреслила ректор університету, заслуженаартистка України, професор, кандидат мистецтвознавства Тетяна Вєркіна. – Таке зібрання додає нам впевненості, що ми робимо добру справу: вчимо дітей прекрасному, вносимо в душі людей гармонію, єднаємо їх».

«Ініціатива проведення такого концерту знайшла широку підтримку на місцях, - зазначив директор департаменту культури та туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. – Наразі розглядається можливість розширення формату проекту шляхом залучення до нього вихованців педагогів-учасників концерту. Крім того, буде вестись пошук сценічного майданчика, який би розширив глядацьку аудиторію».

«Цей проект має важливе значення, бо надає можливість для творчої самореалізації викладачів, які не завжди мають можливість заявити про себе як про виконавців – музикантів, співаків, – вважає незмінний організатор концертів заслужений працівник культури України, директор Обласного навчально-методичного центру працівників культосвітніх закладів Тамара Самоварова. – У ході підготовки до цих концертів протягом останніх років з'явилися цілі творчі колективи, які продовжують концертну діяльність поза проектом. Йдеться про ансамблі «Натхнення» з міста Чугуєва, «Горлиця» з села Одноробівка та інші. Показово, що на рахунку кожного викладача-учасника концерту є мінімум один, а часто і декілька учнів, які стали лауреатами престижних творчих конкурсів та фестивалів. Все це – підтвердження результативності спільної роботи нашого центру та колективів шкіл естетичного виховання».

Концерт викладачів шкіл естетичного вихованняЗа відгуками самих учасників концерту, така подія, дійсно, додає їм наснаги, впевненості, служить стимулом для самовдосконалення.

Багато років цей мистецький захід підтримує Харківська бісквітна фабрика, тож кожен учасник їде з концерту з подарунком.

Нагадаємо, що у галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва з 5 по 21 грудня 2013 року проводилася виставка викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання Харкова та Харківської області «Оспівана Шевченком Україна», ця експозиція також була організована в рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині».

Сховати крашанки