Документальний фільм Сергія Лозниці «Майдан» покажуть у Харкові | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Документальний фільм Сергія Лозниці «Майдан» покажуть у Харкові

loznytsya maidanПрем'єрний показ документального фільму Сергія Лозниці «Майдан» відбудеться 9 серпня 2014 року (початок о 17.00) у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6). Фільм, який, за баченням автора, розповідає про народження нації, було презентовано 21 травня цього року в рамках спеціального показу офіційної програми 67-го Каннського кінофестивалю. Стрічку вже показали у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах.

«Майдан» — це хроніка подій в українській столиці під час революції 2013-2014 рр.: від мітингів на Майдані Незалежності до кривавих вуличних боїв між протестувальниками та правоохоронцями.

Сергій Лозниця почав знімати фільм 15 грудня 2013 року. Січневі протистояння йому допомагав фільмувати оператор Сергій Стеценко. Стрічка містить також кадри, зняті журналістами української служби «Радіо Свобода» на вулиці Інститутській та з готелю «Україна». Зйомки тривали до 5 березня 2014 року. Свій фільм Сергій Лозниця розділив на чотири частини: «Пролог», «Торжество», «Бойові дії» та «Посткриптум». Бюджет картини склав 95 тисяч євро.

Всього у «Боммері» відбудеться 9 сеансів «Майдану» – з 9 по 17 серпня 2014 року.

Довідка. Сергій Лозниця — український режисер документальних та художніх фільмів. Його кінострічка «Щастя моє» (вона є спільною продукцією кіностудій «Sota Cinema Group» (Україна), «ma.ja.de. GmbH» (Німеччина) та «Lemmingfilm» (Нідерланди)) – це перший в історії український художній фільм, номінований на Каннському міжнародному кінофестивалі.