«Музи не мовчать»: у Балаклії пройшла благодійна мистецька акція на підтримку українських військових | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

«Музи не мовчать»: у Балаклії пройшла благодійна мистецька акція на підтримку українських військових

Акція Музи Не МовчатьБлагодійна мистецька акція на підтримку Збройних сил України «Музи не мовчать» пройшла 23 вересня 2014 року в місті Балаклія та була ініційована працівниками культури й аматорами району. Мистецтво та добрі справи в цей день об'єднали мешканців Балаклійщини заради спільної мети: відчути власну відповідальність за долю країни і підтримати військових.

Розпочалась акція з флешмобу «Я люблю Україну», де юні патріоти вишикувались на площі по контуру мапи країни й за допомогою кульок «розфарбували» її у кольори Державного Прапору. Разом заспівавши Державний Гімн, вони висловили свою любов до Батьківщини.

Благородна мета зібрала на захід балаклійців різного віку, соціального статусу і професій. До районного Будинку культури, не дивлячись на похмуру погоду, завітали підприємці й державні службовці, прості робітники, лікарі й педагоги, патріотично налаштована молодь і пенсіонери. Особливо зворушливо виглядав зв'язок між поколіннями, коли учасник другої Світової війни зробив власний внесок на підтримку сучасних борців за незалежність та єдність країни.

Акція Музи Не МовчатьТим, хто завітав на захід, було запропоновано скуштувати козацької каші і солодощів від Солохи, з турботою зварені й випечені працівниками Балаклійської централізованої бібліотечної системи. Працівники Балаклійського краєзнавчого музею пропонували придбати на згадку сувеніри, малюнки вихованців класу живопису дитячої музичної школи, картини балаклійських художників та роботи майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Красуні-дівчата мали змогу прикрасити себе, зробивши патріотичний make-up.

Кульмінацією заходу став концерт, де хвилиною мовчання вшанували пам'ять кращих  синів і дочок нашої землі, що поклали життя за єдність, свободу і незалежність України. Прихильників народного і академічного співу порадували виступом учні й викладачі Балаклійської ДМШ: Анжела Селецька, Маргарита Іванова, Віолета Павлюк, Анастасія Бєлєвцова, Ганна Задорожко, Поліна Баришнікова, Еліанора Тимошенко, Тетяна Сирова, Наталія Волік, Олена Копаєва, Олена Лимарова, Тетяна Радченко. Вокальні ансамблі «Веселка», «Краплинки», «Співаночка», «Черешенька», дитячий хор народної пісні «Зорецвіт» під керівництвом Тетяни Шерстюк. З поетичним читанням до глядача звернулась Анастасія Самойлова.

Своїм патріотичним почуттям поділились зі сцени аматори та колективи Балаклійщини, а саме: вокальний дует «Алегро», народний театр естрадної пісні «Сім нот», брати Олег та Сергій Івончики, вокальний ансамбль «Хормен», Ірина Білець, Андрій Антонов, Світлана Коверя, Галина Кравченко, танцювальний колектив «Барвінок».

Глядач був надзвичайно щедрий і на оплески, і на кошти. Загалом, завдяки мистецькій акції «Музи не мовчать», було зібрано 4971 грн., про що оголосили ведучі наприкінці концерту. Кошти вже наступного дня було перераховано на потреби Збройних сил України у шпиталь в/ч А 3306.

Акція Музи Не МовчатьАкція Музи Не МовчатьАкція Музи Не Мовчать

Сховати крашанки