В рамках «Різдвяного подарунка» – виставка «Таємниці душі важко збагнути, ще важче пізнати…» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Помилка
  • JFile::copy: Cannot find or read file: 'http://www.cultura.kh.uaimages/stories/news/2014/1214/241214/____IMG_6990_Medium.JPG'
  • JFile::copy: Cannot find or read file: 'http://www.cultura.kh.uaimages/stories/news/2014/1214/241214/____1______6070MG_6961_Medium.JPG'
  • JFile::copy: Cannot find or read file: 'http://www.cultura.kh.uaimages/stories/news/2014/1214/241214/_________IMG_6913_Medium_copy.JPG'
Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

В рамках «Різдвяного подарунка» – виставка «Таємниці душі важко збагнути, ще важче пізнати…»

Афіша заходуНа день Святого Миколая 19 грудня 2014 року у Харківському художньому музеї в рамках проекту «Різдвяний подарунок» відкрилася обласна виставка художніх робіт під назвою «Таємниці душі важко збагнути, ще важче пізнати...». Вона об'єднала роботи 60 викладачів образотворчого мистецтва та естетичного виховання з усієї Слобожанщини і чекає на відвідувачів, яким близьке відчуття естетики та виконавча майстерність.

Сільський натюрморт. Ю.ШтоппельЦя виставка стане найбільш масовою за весь час її проведення, вона розташувалася у трьох залах. При цьому у відбірковому конкурсі брали участь більше двох сотень учасників. Під час відбору найбільш активними виявилися земляки відомого художника Іллі Рєпіна – представники дитячої художньої школи з міста Чугуєва. Також проявили себе масовими заявками учасники з Харківської художньої школи № 2 імені П. Левченка та з Лозівської дитячої школи.

До експозиції увійшли роботи як досвідчених майстрів, фахівців своєї справи, таких, наприклад, як Микола Ємельяненко, Віктор Тупіцин (м. Харків), що мають більш ніж півстоліття трудового стажу, так і молодих фахівців, які тількі-но залишили навчання та стали до роботи (Людмила Копійко з Харківської дитячої школи мистецтв та Владислава Манн з Нововодолазської школи мистецтв для дітей).

«Кожен з учасників надав роботи для експонування, виходячи зі своїх художніх уподобань, бажаючи показати своє творче обличчя. Комусь любо ілюзорне уявлення на площині, комусь – художньо-естетична робота з простими формами. Живопис, графічні аркуші, скульптура, твори декоративно-ужиткового мистецтва склали чудову різноманітну виставкову палітру; засвідчили високий рівень професійності 60 яскравих творчих індивідуальностей», - зазначила заступник директора з наукової роботи Харківського художнього музею Лариса Абраменко.

Зимовий дворик Х.ДумбурВиставка проводиться вже вчетверте, її ідейним натхненником є Обласний навчально-методичний центр підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів. Головна мета цих виставок – допомогти викладачам спеціалізованих закладів самореалізуватися у творчих аспектах.

Виставка «Таємниці душі важко збагнути, ще важче пізнати...» працюватиме до 12 січня.

altПроте вона – не єдиний захід в рамках проекту «Різдвяний подарунок». На поціновувачів музикального мистецтва чекає концерт «Святковий калейдоскоп»: 26 грудня о 14.00 викладачі музики та вокалу виступатимуть на сцені великої зали Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського.

Протягом всього свого існування проект «Різдвяний подарунок» мав сприяння Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації.