Харьковский областной организационно-методический центр культуры и искусства

 
september
 
 Методика  проведення та оформлення  матеріалів для учасників першого етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу  клубних закладів у сільській місцевості  в Харківській області
 
Культурно-мистецькі заходи на 2021 рік
  
Статут
 
folk
 

Нове у віртуальній галереї

 
online
 

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваРусский языкEnglish (UK)

Project "Intangible Cultural Heritage"

A+ R A-
Article rating:
( 1 Vote )
Thursday, August 19, 2021
Article without translation

0308 6

ЗБІР ТА ЗАСТОСУВАННЯ В ПОБУТІ ЦІЛЮЩИХ РОСЛИН у селах Добролюбівка та Токарівка Куп'янського району Харківської області

Знаннями зі збору та застосування в побуті цілющих рослин до цього часу володіють жителі сіл Добролюбівка та Токарівка Куп’янського району Харківської області.

Ці знання містять у собі сукупність архаїчних уявлень попередніх поколінь про силу та можливості природи (зокрема рослин) та успадковані правила поводження з нею для ефективного використання в побуті.

e-max.it: your social media marketing partner
Article rating:
( 1 Vote )
Monday, July 05, 2021
Article without translation

Ще й до сьогодні одним із важливих складових елементів весільного обряду, «свальби», у с. Піски-Радьківські вважається процес випікання весільних різок (паличок або прутиків, обмотаних тістом). Він пов’язується з певними повір’ями та правилами й передається з покоління в покоління на Борівщині.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Article rating:
( 4 Votes )
Wednesday, December 30, 2020
Article without translation

30122020

Комунальний заклад «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» започатковує новий проєкт «Традиційні страви, випічка і напої Харківщини», що відбудеться у кілька етапи. По завершенню проекту буде створено збірку традиційної кухні Харківщини з фото та відео-додатком. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до цієї справи. Про умови участі буде повідомлено найближчим часом.

e-max.it: your social media marketing partner
Article rating:
( 6 Votes )
Thursday, November 19, 2020
Article without translation

19112020 5

У жовтні 2020 року Український центр культурних досліджень започаткував проєкт «Гастроспадщина України», метою якого є відкриття гастрономічної України світу. Планується створити сайт «Гастроспадщина України», видати першу українську енциклопедію «Гастрономічна спадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв» та розробити гастрономічну карту України.

e-max.it: your social media marketing partner