ДовженкоFest | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

ДовженкоFest

afishaDovjenkofest10 вересня 2019 року виповнюється 125 років від дня народження видатного українського кінорежисера і письменника Олександра Довженка (1894 – 1956), відомого фільмами «Звенигора» (1927), «Арсенал» (1929), «Земля» (1930), а також нереалізованими сценаріями, які перетворилися на повноцінні літературні твори – «Україна в огні» (1943) і «Зачарована Десна» (1965).

Проект «ДовженкоFest» створений з метою збереження нематеріальної культурної спадщини України та популяризації серед дітей та молоді видатних постатей української культури, зокрема Олександра Довженка.

Для цього КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» буде проведено низку заходів у рамках проекту «ДовженкоFest»

Програма «ДовженкоFest»

(всі заходи відбудуться за адресою вул. Пушкінська, 62, КЗ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА»

14 серпня 2019 року, об 11 годині – майстер-клас «Експериментальні та перформативні методи художнього слова» для керівників аматорських театральних колективів закладів культури клубного типу Харківської області, а також для всіх бажаючих взяти участь у фестивалі експериментального художнього читання «Літературне депо».

10 вересня 2019 року, о 16 годині - КЗ «ООМЦКМ» - «Довженко - найбільш відомий у світі українець ХХ століття» відкриття інтерактивної виставки, присвяченої постаті Олександра Довженка (кінорежисера, кіносценариста та письменника, художника, карикатуриста).

13 вересня 2019 року, о 16 годині , вул.Пушкінська,62, перед входом КЗ «ООМЦКМ» - флешмоб «Харків читає Довженка»

під час якого кожен бажаючий зможе прочитати уривок з будь-якого твору або щоденників чи листів О.Довженка. Акція відбуватиметься із залученням членів Національної спілки письменників України та відомих поетів Харківщини. Під час заходу також відбуватиметься виступ учасників обласного фестивалю експериментального художнього читання «Літературне депо».

14 вересня 2019 року, о 11 годині - КЗ «ООМЦКМ» - інтерактивний захід «Художня майстерня» під час якого на учасників чекає майстер-клас з живопису та цікаві факти про О.Довженка – художника.

 17 вересня 2019 року, 10.00 - інтерактивний захід «Редакція газети».

Сучасність переплітається з минулим у майстер-класі з блогінгу та розповідями про цікаві факти з літературного життя О.Довженка та робочі моменти під час роботи у газеті.

11.30 - інтерактивний захід «Кіностудія».

Під час цього заходу учасники зможуть спробувати себе у ролях кіносценаристів, кінорежисерів та акторів кіно. Буде створено свій варіант незакінчених кіносценаріїв О.Довженко та відзнято на створеному сценічному майданчику.

13.00 – «Земля» О.Довженка – нове сприйняття.

-Дискусія-перегляд кінострічки з саундтреком від гурту «ДахаБраха»

- презентація книги В.Миславського «Перше десятиліття кінематографічної творчості О.Довженка»

Протягом вересня триватиме організація груп для проведення квесту «Сторінками життя О.Довженка»

Довідки за телефоном (057) 725-12-36, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Слідкуйте за новинами фесту в інстаграмі та фейбуці:

@tsentr_kulturi

https://www.facebook.com/www.cultura.kh.ua

  

Вибрані літературні твори Олександра Довженка. Завантажити архів

Сховати метелика