| Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

 

photo 2024 01 27 07 56 36
Ця дата сповнена особливим трагізмом та болем. За період Голокосту на території України нацистами було знищено майже 1,5 мільйона українських євреїв.

Однак український народ робив все можливе, щоб врятувати невинних. Десятки тисяч українців ціною свого життя переховували та рятували євреїв. Стали «Праведниками народів Світу», праведниками Яд Вашем за визначенням спеціальної комісіі Ізраїльського Національного меморіалу Катастрофи та Героїзму «Яд Вашем».

Голокост з давньогрецької перекладається як «всеспалення»: це переслідування та масове знищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. А ще це – всеспалення людяності, норм існування цивілізованого людства.
Винищення цілої нації здається неможливим у цивілізованому світі – абсолютним злом. Зараз це знову відбувається на нашій землі. Зупинимо рашизм – врятуємо світ!
Сьогодні ми ділимося відеопроєктом «МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ-27 січня 2024 р.», створеним головним режисером Обласного Центру культури і мистецтва Олександром Савенко, монтаж – Ганна Кобець.

https://youtu.be/ElXWNqU7ktM

YouTube (https://youtu.be/ElXWNqU7ktM)
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ-27 січня 2024 р. Режисер Савенко О., Монтаж Кобець Г.

Сховати крашанки