Мистецький урожай Харківщини | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:
( 1 шт. )

Мистецький урожай Харківщини

 14082020 1 copy

З 18 серпня по 30 жовтня 2020 року КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» презентує виставку декоративного розпису митців Харківщини «Пірну у поле розписне».

Український декоративний розпис є унікальним явищем в історії культури нашого народу. Свій початок цей вид народного мистецтва бере з настінного малювання, поширеного з давніх часів у селах України, особливо на Дніпропетровщині, Поділлі, Буковині і Слобожанщині. У кожному з цих регіонів народні майстри сформували власні прийоми і технічні засоби зовнішнього оздоблення сільських будівель, хатніх інтер'єрів та речей побуту. Завдяки цим особливостям ми можемо порівняти і сформувати певне враження про орнаменти та композиції українського народного розпису у різних етнографічних регіонах.

Виставка «Пірну у поле розписне» - це чудова можливість продемонструвати жителям Харкова чим живуть талановиті майстри та художники народного мистецтва нашого регіону, що їх оточує, надихає і що вони хочуть донести до нас у своїх розписаних шедеврах. Це зокрема такі автори як заслужені майстри народної творчості України Вакуленко Тамара і Олександр, художниці сучасного народного мистецтва Вакуленко Олеся і Кічкіна Альона, майстри Кравченко Лілія, Коношко Ганна, Біла Світлана, Костенко Наталія, Димитрів Ольга, Мишак Світлана, Рукавіцина Алла, Блажко Ольга, Кучмій Анастасія, Калашник Анна, Тарасова Ірина, Щемур Олена, Солдатенко Наталія, Булгакова Ганна, Бурд Наталія, а також майстри-випускники школи петриківського розпису Тамари Вакуленко - Асєєва Наталія, Кошель Світлана, Землянська Тетяна, Денисенко Світлана, Лісунова Людмила, Мельникова Олена, Панько Ірина, Ромасько Світлана, Сторожук Віра, Кононенко Оксана, Пекельна Наталія, Цубер Оксана, Холмогорова Елла, Хроль Тетяна, Голікова Тетяна і Габрук Вероніка. Деякі з митців на протязі своєї творчості вже знайшли свій індивідуальний авторський стиль у розписі, притаманний саме їх пензлю, а деякі продовжують працювати над пошуком свого «творчого я», поєднуючи у своїх роботах найрізноманітніші мистецькі прийоми. Серед робіт, що експонуються на виставці найбільш впізнаваними є ті, що написані у стилістиці петриківського розпису. Є тут і роботи, що відтворюють особливості будянського і полтавського розписів, а також серед чисельної кількості робіт, можна впізнати й елементи слобожанського розпису. Всього на виставці представлено понад 150 авторських робіт, різнопланових за виглядом: панно, тарелі, одяг, прикраси та інші предмети декоративно-прикладного ужитку. Які ж саме з них відображають той чи інший декоративний розпис? На це питання, пропонуємо вам наочно відповісти собі самим зазирнувши на виставку.

Вхід вільний.

_________________________________________________________

Час роботи: з 10.00 до 18.00, вихідний – субота, неділя.

Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 1-го поверху.

Довідки за тел.: (057) 725-12-46, детальніше про подію – на сайті: culturа.kh.ua та у соцмережах www.facebook.com/www.cultura.kh.ua  або www.instagram.com/cultural_centr_kh/ 

 

Сховати метелика