Всеукраїнська акція вшанування пам’яті захисників України «Сонях пам’яті» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Всеукраїнська акція вшанування пам’яті захисників України «Сонях пам’яті»

 28082020 1

Всеукраїнська акція вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України «Сонях пам’яті».

Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва запрошує всіх бажаючих взяти участь у Всеукраїнській акції виготовлення пам’ятного символу «Сонях пам’яті», яка відбудеться 28 серпня 2020 року о 12:00 на вул. Пушкінській, 62.

Відзначення Дня пам’яті захисників України саме 29 серпня обрано не випадково, бо саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. Сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України.

Використання соняха як символу Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, це не лише вшанування пам’яті захисників України, формування в українському суспільстві традицій відзначення цього Дня та патріотичне виховання молоді, це символ усвідомлення українським суспільством ціни незалежності, необхідності захисту нашої держави та необхідності гідного вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Тому всі бажаючи, і дорослі і діти, запрошуються 28 серпня о 12:00 до КЗ «ООМЦКМ» (вул. Пушкінська, 62, м. Харків) взяти участь у виготовленні пам’ятних символів «Соняхів пам'яті» разом з майстрами та співробітниками Центру.

Акція буде проводитись з урахуванням діючих обмежень, пов'язаних з карантином (обов'язковий масковий режим, відстань між учасниками заходу та наявність дезінфікуючих засобів).

Зроблені знаки будуть використані під час проведення урочисто-траурних заходів ХОДА 29 серпня 2020 року.

Матеріали для виготовлення соняхів пам'яті надаються Департаментом культури і туризму ХОДА.

Довідки за тел.: (057) 725-12-36, детальніше про подію на сайті: culturа.kh.ua та у соцмережах  www.facebook.com/www.cultura.kh.ua  або www.instagram.com/cultural_centr_kh/

Сховати метелика