Майстер-клас «Вільний танець» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Майстер-клас «Вільний танець»

 03092020

Що таке імпровізація?

Ми бачимо як танцюють зовсім маленькі дітки, котрі ніколи не знали техніки, рухів, малюнків. У дітей весела чи сумна емоція відображається тілом. Їх відверті та безпосередні рухи можуть розчулити кожне серце.

Хореографія ґрунтується на принципах «як правильно», «що є красиво», «як треба». Проте кожна емоція зароджується у глибині нас,  і її можна передати тілом, оминаючи закони – «як треба, чи не треба»? І ось тоді народжується справжня органіка, природня краса, тому що емоція перестає бути штучною й оживає в рухах. З неї черпається та сама енергія, якою виконавець ділиться з глядачами, вона переповнює і самих танцюристів й увесь зал. І тоді сили не витрачаються під час танцю, а навпаки, примножуються.

Коли чуттєво-емоційна сфера звільняється від затисків розуму, вже непотрібно витрачати енергію на створення образу: відкривши себе, свою сутність, не цураючись своїх комплексів, відкривається усвідомлення того, наскільки легше бути справжнім і відвертим, ніж вигаданим.

Дві неділі поспіль, 06 і 13 вересня, спробуємо пригадати, як розмовляти тілом, як легко стає дихати обома легенями, коли позбавляєшся від думок сверблячок і тілесної напруги, коли випурхуєш із скафандру догм і стереотипів й знову можеш бути творцем.

Запрошуємо керівників і учасників творчих колективів Харківської області та м. Харкова взяти учать у майстер-класі «Вільний танець» Наталії Бедич і Олексія Дендебері, керівників школи танців «ARiRA Dance». У програмі зустрічі заплановані сесії з контактної імпровізації, динамічної медитації й танцювальної терапії.

Чекаємо на Вас за адресами:

06 вересня – ХП НВК «Гімназія ОЧАГ», м. Харків, вул. Астрономічна, 41. Початок о 15:00 

13 вересня –  КЗ «ООМЦКМ», м. Харків, вул. Пушкінська, 62. Початок об 11:00 

Виникнуть питання – дзвоніть: (097) 797 46 45, (066) 402 52 71

 

Сховати метелика