Миротворча акція у Міжнародний день миру | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Миротворча акція у Міжнародний день миру

1709 2

У Міжнародний день миру, в Первомайському краєзнавчому музеї відбудеться онлайн трансляція миротворчої акції «Дзвін Миру» приурочена до 75 річниці визволення України від нацистських загарбників та Дня міста Первомайський.

Символічно, що річницю визволення України від нацистських загарбників та День визволення міста Первомайський, святкують поряд із Міжнародним днем миру, який відзначається щорічно 21 вересня, в Організації Об'єднаних Націй (ООН) та різних країнах світу. У цей день Генеральний секретар ООН вдаряє в Дзвін Миру і закликає всі народи до миру.

Вона відбудеться в музейному залі, в якому розташована виставка «Мир через Культуру», присвячена Пакту Реріха - першому в історії міжнародному договору про захист культурних цінностей. Девіз Пакту «Мир через Культуру» сьогодні так само актуальний, як і перед початком Другої світової війни, коли цей документ був підписаний у Вашингтоні представниками 21 країни. Всесвітньо-відомий художник, вчений і громадський діяч М.К. Реріх дав людству нову ідею - об'єднання через Культуру для досягнення загального миру і гармонійного розвитку цивілізації.

За традицією в міжнародні свята в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку і в багатьох країнах світу звучить Дзвін Миру (Peace Bell), закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. У Резолюції ООН говориться, що Дзвін Миру - це символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства народів, і в той же час - це набат, заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження людини і культури». Дзвін Миру був встановлений у штаб-квартирі ООН в 1954 році.

Тож і Первомайський краєзнавчий музей приєднається до Міжнародної миротворчої акції в онлайн режимі.

Запрошуємо приєднатися до акції  21 вересня о 12.00 у групі музею на ФБ за посиланням https://www.facebook.com/groups/1290900134308437

 

Сховати метелика