Віртуальна виставка графіки «Графічні світи» художниці Одарки Воронової | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Віртуальна виставка графіки «Графічні світи» художниці Одарки Воронової

 04112020

Шановні друзі, представляємо до вашої уваги віртуальну виставку графіки «Графічні світи» художниці Одарки Воронової, яка буде проведена на інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва у листопаді-грудні 2020 року. На виставці представлені графічні роботи, у тому числі – скетчі, та комп'ютерні композиції.

Онлайн-виставку Ви можете побачити у наступних тематичних альбомах (експозиція виставки буде поступово доповнюватись):

Графіка: https://www.facebook.com/media/set/...

Авторська техніка (графіка + комп'ютерна графіка): https://www.facebook.com/media/set/..

Ілюстрація, плакат, колаж: https://www.facebook.com/media/set/...

Полароїди + скетчі: https://www.facebook.com/media/set/...

Також, виставка буде доступна на інших інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини»:

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Twitter: https://twitter.com/oblgallery

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Сайт КЗ «ООМЦКМ»: https://www.cultura.kh.ua/.../virtual.../virtual-gallery-ms

Одарка знаходить натхнення у всьому, що її оточує: в міській архітектурі, в природній красі, в роботах сучасних художників, які знаходить в соціальних мережах, в побачених картинах, плакатах, афішах. Побачені візуальні образи, пройшовши через  художнє переосмислення, трансформуються у нові форми та наповнюються новими змістами.

Велика спостережливість, фантазія, свіжий погляд, розуміння сучасних трендів в образотворчому мистецтві і дизайні, бажання експериментувати і не зупинятися на досягнутому, роблять творчість Одарки багатогранною і різноманітною, тією, що зачіпає великий спектр ідей. Одні роботи художниці лаконічні, мінімалістичні, в той час, як інші мають велику кількість деталей і безліч нюансів. Але всіх їх об'єднує ємність, помітність, оригінальні композиційні та колористичні рішення. Композиції часто є метафоричними і сюрреалістичними, та дають не одне трактування і наштовхують на роздуми. У роботах Одарки  ми можемо бачити особисті філософські міркування, а також реакцію на речі і події, які вразили і не залишили байдужою художницю. У кожному творі простежується мотив внутрішнього пошуку і осмислення навколишнього світу.

Частину експозиції складають скетчі, а також роботи, в яких скетчі суміщені з фотографіями видів природи і пам'яток з різних країн, які малювала Одарка. Художниця любить подорожувати, і зберігає побачену красу не тільки завдяки фотоапарату, але і за допомогою начерків олівцем. Перевага скетчу в тому, що за допомогою нього можна передати безпосереднє переживання від того, що споглядаєш, настрій і емоційне наповнення, отримані в моменті «тут і зараз».

На виставці «Графічні світи» будуть показані останні роботи художниці за 2018-2020 і улюблені комп'ютерні композиції минулих років. З часу проведення персональної виставки Одарки Воронової «Перевтілення» в галереї «Мистецтво Слобожанщини», художниця поступила до Харківської академії дизайну і мистецтв за напрямом «Графіка», тому в експозиції багато робіт, «навіяних Академією». З'явилися нові матеріали, наприклад, кольорові маркери в серії скетчів, а також нові техніки (найулюбленіша з яких - офорт).

Запрошуємо всіх бажаючих відкрити для себе розмаїття «Графічних світів» художниці Одарки Воронової, відвідавши її віртуальну виставку на ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини»!

Біографічна довідка:

Воронова Одарка. Народилася 16 квітня 1990 року в Харкові. У 2012 році закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу. Працювала в різних галузях, але мрію малювати так і не змогла заглушити.

З 2014 року приділяє творчості все більше часу. У листопаді 2014 року бере участь в конкурсі патріотичного плаката, Київ Contemporary Art Center M17 (кращі роботи виставлялися на благодійному аукціоні в допомогу бійцям АТО, також публікувалися в патріотичному альманасі). У червні 2015 роки провела першу виставку робіт в анти-кафе 7/9. У липні 2016 роки у тому ж місці пройшла друга виставка. У грудні 2016 відбулася персональна виставка в ІВЦ «Бузок».

Спробувала себе в різних видах творчості. Це і створення прикрас хенд-мейд з подальшою участю в ярмарках Artishop, і робота кондитером-оформлювачем, і створення дизайну для комп'ютерної гри компанії Danstar Software. Далі пробувала себе в створенні ілюстрацій і патернів на одяг для бренду "Red and Dog", рекламних постерів в метро і інтернет-магазин. Малювала патріотичний принт на серію одягу для підприємливих львів'ян в Чикаго. Займалася дизайном меню для кафе, створенням різної сувенірної продукції і розписом стін. У 2016 та 2017 роках вела заняття в школі творчості StArt (авторські курси "Doodle", "Скетч", "Розпис хною").

У 2019 поступила до Харківської державної академії дизайну і мистецтв на спеціалізацію «Графіка». З 2018 по 2020 брала участь в 4 виставках: персональна виставка в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (2018), персональна виставка в Hudpromloft (2020), групові виставки в Харківській організації Спілки художників України (2020). Займається мистецтвом в різних напрямках. Робить ілюстрації для книг, розписує стіни, робить розпис хною, створює принти на одяг. Мріє створити мурал і декорації для театру.

_________________________________________________________________

e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; Сайт:www.culturа.kh.ua; Facebook: Мистецтво Слобожанщини

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna ; Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Канал на YouTube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Сховати метелика