Відео курс практичних занять і методичних рекомендацій для керівників хореографічних колективів | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Відео курс практичних занять і методичних рекомендацій для керівників хореографічних колективів

 07122020

Раді сповістити, що з сьогоднішнього дня ми розпочинаємо відео курс практичних занять і методичних рекомендацій (On-Line) викладачів відділення «хореографія» Харківського вищого коледжу мистецтв для керівників хореографічних колективів.

На сучасному етапі хореографічне мистецтво в Україні переживає наступну хвилю популярності. Це пов’язано з тим, що танець став невід’ємною частиною багатьох телевізійних шоу, театральних перформансів, кліпів багатьох зірок вокального жанру, то що. Кількість хореографічних колективів та гуртків в нашій країні стрімко збільшилася, що веде за собою конкуренцію та суперництво педагогічної майстерності керівників.

В свою чергу хореографія збагачується новими інноваційними прийомами її викладання. Наприклад, за допомогою гаджетів кожен керівник танцювального колективу може проводити заняття зі своїми вихованцями дистанційно. Звісно цей тип викладання не може бути основним, але в епоху пандемії дуже доречно став у нагоді.

Хореографічне мистецтво особливо близьке дітям, оскільки вони вже в ранньому віці відчувають потребу в русі. Цікава музика, влучно підібрані рухи танцю, невимушене його виконання приносять дітям задоволення, піднімають настрій, підвищують життєвий тонус.

Кожен керівник танцювального колективу знає, що метою хореографічного навчання є сприяння естетичному і фізичному розвитку дитини, її всебічному і гармонійному формуванню як особистості.

Викладацький склад циклової комісії «Народна хореографія» КЗ «Харківський фаховий вищий коледж мистецтв» ХОР радий надати методичну допомогу керівникам хореографічних колективів. Вашій увазі представлені цикли майстер-класів з класичного, народно-сценічного та сучасного танцю. В них порушені методичні вказівки стосовні удосконалення фізичних можливостей вихованців аматорських колективів та підвищення балетмейстерських знань та навичок керівників.

Курс онлайн-занять складатиметься з декілька циклів за різними напрямками хореографічного мистецтва, кожен з яких налічую до 10 окремих відео-уроків тривалістю до 1 год.

Кожен керівник матиме змогу коментувати відео, запитувати та пропонувати тему майстер-класу із запропонованого циклу. Тобто кожен випуск методичних відео чекає зворотного зв’язку, завдяки чому буде відбуватися плідна, творча робота.

Таким чином, нашими загальними зусиллями хореографічна робота в системі позашкільної освіти буде ефективною, за таких умов: використання педагогічного потенціалу хореографії з урахуванням її виховних та розвиваючих можливостей; реалізація особистісно-орієнтованого підходу до дітей у процесі танцювальної діяльності; застосування демократичного стилю спілкування педагога з дітьми, що ґрунтується на принципах взаємодії та співтворчості; мотивація діяльності дітей; застосування сукупності рухів народного, класичного, сучасного танцю; добір системи методів і прийомів залежно від етапів формування хореографічних навичок; використання доступного і цікавого танцювального репертуару; застосування різних типів хореографічних занять.

Про публікацію кожного онлайн-заняття, зокрема про його зміст, ми будемо окремо повідомляти. То ж слідкуйте за новинами!

https://www.youtube.com/watch?v=sOsz1nupWdk&list=PLokVJX4oq1_kxgl0Si5rTLxygwYhlZRbK

 

Сховати метелика