Віртуальна фотовиставка сучасних фотографів «Міста Зінаїди Серебрякової» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Віртуальна фотовиставка сучасних фотографів «Міста Зінаїди Серебрякової»

12122020 1

До дня народження нашої видатної землячки Зінаїди Серебрякової Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової, галерея “Мистецтво Слобожанщини” Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва та галерея “ART KhPI” провели Обласний фотоконкурс “Міста Зінаїди Серебрякової” і запрошують вас
на онлайн-виставку за його результатами.

Фотоальбом виставки: https://cutt.ly/PhIRSf1

Також виставка буде доступна на інших інтернет-ресурсах галереї «Мистецтво Слобожанщини»:

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna

Twitter: https://twitter.com/oblgallery

Telegram: https://t.me/oblgallerymc

Сайт КЗ «ООМЦКМ»: https://www.cultura.kh.ua/.../virtual.../virtual-gallery-ms

Зінаїда Серебрякова (1884 – 1967) – всесвітньо відома художниця, яка народилася у селі Нескучному (тепер Харківського району Харківської області). Тут протягом 20 років вона створила шедеври, що стали класикою світового мистецтва. Але і з Харковом вона була повʼязана з першого року свого життя. У 1918-1920 роках саме у Харкові вона знайшла притулок під час жахів Громадянської війни і написала низку творів. Не менше значення в її житті мали й інші міста — у будь-якому разі в кожному з них вона залишила часточку своєї душі, яка бринить у миттєвих етюдах чи продуманих архітектурних пейзажах, портретах містян, зроблених просто на вулицях.

Фотохудожникам пропонувалося відправитися у подорож по Харкову, Парижу, Петербургу та іншим містам, де бувала чи мешкала наша славетна землячка (список додається), і спробувати знайти куточки міста, які не змінилися за 100 минулих років (фрагменти вулиць, будинки, дворики), та відтворити втаємничену красу цих місць. Робота, крім документальної відповідності, звісно, мала бути художньо оригінальною, виразною.

Конкурс і виставка проходять у 2 етапи. На Першому етапі з 10 грудня 2020 р., у день народження художниці, найкращі роботи ми починаємо представляти на віртуальній виставці на Інтернет-ресурсах організаторів.

Приємно відзначити, що у першому етапі конкурсу взяли участь не тільки досвідчені фотохудожники (Володимир Оглоблін, Олена Долженко, Ігор Лаптєв, Інна Можейко, Лідія Цапко, Катерина Погрібна та деякі інші) і відомі художники, які спробували свої сили у фотомистецтві (Володимир Шандиба, Наталя Войценя), але й студенти НТУ ХПІ, які роблять лише перші кроки у фотомистецтві, відвідуючи фотогурток “SPALAH” при галереї “ART KhPI”.

Окремо треба відзначити роботи Бориса Бєланкова (С.-Петербург). Шанувальник спадщини творчої родини Бенуа-Лансере-Серебрякових побував у тих місцях Європи, де колись жила чи зупинялась Зінаїда Серебрякова, і зробив фото тих місць, які десятиліття тому зобразила художниця у своїх роботах. Ми також, крім робіт конкурсантів, пропонуємо відвідувачам нашої віртуальної виставки ознайомитися з деякими міськими пейзажами Зінаїди Серебрякової.

Для участі у 2-му етапі конкурсу треба до 5.12.2021 надіслати прикріпленими файлами на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду фотографії (кількість не обмежується) на тему “Міста Зінаїди Серебрякової”. Цифровий формат: JPG або TIF-файл, не менше ніж 2400 х 3600 пікселів, або 300 dpi; кожний файл має бути підписаний українською мовою і в назві має містити : імʼя, прізвище автора, назву, рік зйомки. У листі повинна бути зведена інформація (прикріпленим текстовим документом) про всі роботи автора і про нього, а також його телефон та ел. пошта.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Сподіваємося, за результатами першого і другого етапів підсумкова виставка буде проведена офлайн у грудні наступного року у галереї “Мистецтво Слобожанщини”, про що буде оголошено додатково.

Довідки за тел.: 067-91-014-91 (Красиков Михайло Михайлович).

Сховати метелика