Виставка художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Виставка художніх робіт «Різдвяний подарунок Слобожанщині»

 21122020

З 24 грудня 2020 по 6 січня 2021 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка художніх робіт учнів та викладачів  Харківської дитячої художньої школи № 2 імені П. О. Левченка  «Різдвяний подарунок Слобожанщині». Виставка присвячена 45-річчю від дня заснування навчального закладу.

Від вересня 1975 року, коли Харківська ДХШ №2 ім. П. О. Левченка вперше відкрила двері свої двері для маленьких художників, у ній зросло не одне покоління чудових учнів, які незмінно із вдячністю згадують роки, проведені за шкільним мольбертом. Серед випускників школи є як професійні митці та мистецтвознавці, так і люди абсолютно інших професій. Але всіх їх ріднить любов до величного світу Мистецтва, яку з незмінною турботою і закоханістю у свою справу, послідовно рік від року їм прищеплювали викладачі школи.

Відтоді і по сьогодні викладацький колектив школи знайомить своїх вихованців з основами образотворчості в усій її розмаїтості – від академічного рисунка і живопису до сучасних графічних прийомів та скульптури, від традиційних технік декоративно-ужиткового мистецтва (батик, гобелен, художній розпис, писанкарство) до актуальних колажних технік і декупажу.

За останні роки школа досягла значних перемог. Її учні не лише беруть активну участь, але й стають переможцями у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних, міських, районних виставках, конкурсах, фестивалях образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Провідні викладачі школи є членами Національної Спілки художників України (НСХУ), беруть участь у виставках, пленерах, мають персональні виставки.

Експозиція цьогорічної ювілейної виставки презентує понад 100 робіт учнів ХДХШ № 2 ім. П. О. Левченка останніх років. Їх авторам від 6 до 17 років. І виконані вони у різних техніках, в майстернях різних викладачів. Але в єдину експозицію їх об’єднує неодмінно добрий, яскравий, глибокий, несподіваний світ дитячих мрій, фантазії та щастя, який неодмінно одарує відвідувачів позитивними емоціями і наблизить до такого близького і далекого світу, з якого ми усі вийшли. Нашого світу. Світу дитинства.

Гостинно запрошуємо Вас до світу дитячої творчості!

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Час роботи виставки: ПН – ПТ, 11:00 - 19:00;  Тел.: (057) 705-15-50;

e - mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; Сайт: www.culturа.kh.ua;

Facebook: Мистецтво Слобожанщини; You Tube: Харківський обласний центр культури і мистецтва;

Telegram: https://t.me/oblgallerymc;

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

 

Сховати метелика