Лекція "Мистецтво та технології. Новий вимір живопису - доповнена реальність для картин» | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Лекція "Мистецтво та технології. Новий вимір живопису - доповнена реальність для картин»

lekciya O Golenbovskoy

31 березня 2021 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться лекція «Мистецтво та технології. Новий вимір живопису - доповнена реальність для картин» художниці Олени Голембовської.
Що таке доповнена реальність (AR)? Для чого вона? Як її можна використовувати у живопису? Чому AR – це не тільки технологія, це нові форми мистецтва.
З огляду на наш непростий час, все більше цінується інтерактивність – можливість взаємодії, в нашій ситуації – на відстані. AR дає таку можливість, і можна цим скористатись художникам, митцям, які зможуть додати інтерактивності та багатошаровості своїм творам, дати їм ще одне життя у віртуальному світі.
Якщо ви – художник, головний інструмент якого фарби, але вас цікавлять можливості поєднання з цифровим світом, віртуальним виміром, приходьте. Буде цікаво.

Також Ви зможете не тільки дізнатись про технологію AR, але і побачити як вона працює. Для цього необхідно завантажити спеціальний додаток. Інструкція по завантаженню та QR-код прикріплені до цього повідомлення.
Лектор – художник Олена Голембовська, в минулому засновник та головний редактор міжнародного журналу про інноваційні технології. Киянка, яка живе у Харкові 4 роки. Саме це місто надихнуло її стати художницею. Вона працює в стилі абстрактного живопису, флюїдного акрилового мистецтва та змішаних медіа. Перша персональна виставка "Горизонти нескінченності: Людина. Душа. Всесвіт" відбулась у Харкові у травні 2019 року. Вона також є учасницею багатьох національних та міжнародних виставок та запрошена лектором для таких подій, як Google DevFest, Test Drive: Profession by Vocation (для школярів), IT Univer, міжнародні та вітчизняні конференції, школи ХАІ та інш, де основна тема її лекцій – стосунки та взаємодія між технологіями і мистецтвом.
Оскільки Олена прийшла до мистецтва з інформаційних технологій, вона почала використовувати новітні технології, створюючи доповнену реальність (AR) для своїх картин. Її ідеї підтримав колектив науково-дослідних робіт Національного аерокосмічного університету ХАІ, а результати спільних досліджень були опубліковані в наукових статтях.
Інстаграм Олени Олександрівни: olenagolembovska_artist.

 

Увага! Через карантинні обмеження, кількість відвідувачів заходу не повинна перевищувати 15 осіб! Вхід за попереднім записом за телефоном: (057) 7051550 (дзвінки приймаються під час роботи галереї, ВТ-СБ з 11.00 до 19.00) та через електронні ресурси галереї: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ; Facebook: Мистецтво Слобожанщини;

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)

AR code AR

Flyer UKR

Сховати метелика