Запрошуємо фотографів з України і всього світу взяти участь у конкурсі театральної фотографії «5-та | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо фотографів з України і всього світу взяти участь у конкурсі театральної фотографії «5-та

 02042021

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва запрошує фотографів взяти участь у конкурсі театральної фотографії «5-та стіна», який проводиться ювілейний 5-й раз. 50 кращих фотографій будуть експонуватися в рамках однойменної виставки в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва з 2 по 18 вересня 2021 року. Переможці конкурсу будуть урочисто нагороджені під час відкриття виставки.

Конкурс проводиться з метою  популяризації жанру театральної фотографії та театрального мистецтва, активізації творчої співпраці між фотографами та театрами, інтеграції української фотографії в міжнародний контекст, підтримки фотографів-початківців та сприяння їх професійному вдосконаленню в жанрі театральної фотографії.

Театральна вистава - явище унікальне і неповторне, адже воно відбувається в моменті тут і зараз, на сценічному просторі, передаючи глядачам частинку іншого світу, одночасно ілюзорного, ігрового, але щирого, наповненого життям, що змушує відчувати певні емоції.

Зафіксувавши окремі миті вистави, фотографи можуть передати глядачеві неповторну атмосферу театральної дії, тим самим продовживши її життя. Фотографія, яка давно перестала бути лише відображенням реальності, в чомусь схожа з театром. Вона також вириває фрагмент часу і простору з контексту життя, наділяючи його новими смислами. Театральне життя огороджене від справжнього, що представляє зал для глядачів, уявною «четвертою стіною». Але фотографія привносить ще одну - «5-у стіну», якою є рамка кадру, що формує новий ілюзорний простір і новий естетичний світ.

До участі у конкурсі театральної фотографії «5-та стіна» запрошуються як професійні фотографи, так і аматори, колективи авторів, студії фотографій, а також інші об'єднання і організації з України та інших країн. Номінації конкурсу: вистава, портрет, закулісся. Номінація поза конкурсом - театральне ретро-фото (до 1990 року).  Заявки на участь у конкурсі приймаються з 1 квітня по 30 червня 2021 року (включно). Участь у конкурсі безкоштовна.

З умовами та деталями конкурсу Ви можете ознайомитись у положенні конкурсу театральної фотографії «5-та стіна», яке Ви можете завантажити за цим посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1MUtiDiqJRnc7bcdEWhwV3p00TDZH-KF3?usp=sharing

Контакти: КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» відділ сучасного мистецтва галерея «Мистецтво Слобожанщини»

Тел.: (057) 705-15-50;

e - mail:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду  ; Сайт: www.culturа.kh.ua ;

Facebook: Мистецтво Слобожанщини; Telegram: https://t.me/oblgallerymc ;

Instagram: https://www.instagram.com/galereya_slobozhanshchyna;

Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);

Сховати метелика