Запрошуємо долучитися до XХІ відкритого фестивалю традиційної народної культури „Кроковеє коло+” | Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

Всі матеріали на даному сайті призначені виключно для ознайомлення без цілей комерційного використання.
Розробка та супровід сайту: AnisLogo
Передрук публікацій дозволяється тільки при розміщенні прямого посилання на сайт https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Рейтинг статті:

Запрошуємо долучитися до XХІ відкритого фестивалю традиційної народної культури „Кроковеє коло+”

 0908 copy

Запрошуємо долучитися до XХІ відкритого фестивалю традиційної народної  культури „Кроковеє коло+” для дітей та молоді.

Кого запрошуємо до участі: дітей віком від 6 до 16 років та студентську молодь.

Для участі у Фестивалі запрошуємо: учасників народознавчих, фольклорних, фольклористичних, дослідницько-виконавських, вокальних гуртів, гуртків народних художніх ремесел клубних закладів, загальноосвітніх шкіл, шкіл естетичного виховання, будинків дитячої та юнацької творчості.

Фестиваль традиційної народної культури “Крокове коло” для дітей та молоді,  започаткований у 2000 році, щорічно проводиться Харківським обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва, ГО “Спілка етнологів і фольклористів міста Харкова” за підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Це унікальний для регіону і широко знаний за його межами щорічний проєкт. Молоде покоління знайомиться із народною творчістю нашого регіону, вивчає та відновлює пісенно-обрядові традиції, долучається до народних художніх ремесел.

Фестиваль проводиться за такими номінаціями:
„Автентичний солоспів”
„Автентичний гуртовий спів”
„Традиційні художні  ремесла”: писанкарство, вишивка, витинанка, художній розпис, ткацтво, плетіння з природних матеріалів, кераміка, різьблення, вироби з соломки, вироби з бісеру, народна лялька.
Вимоги до учасників:
Номінації «Автентичний солоспів» та «Автентичний гуртовий спів» – одна пісня (обрядова, козацька, лірична, жартівлива тощо) свого регіону тривалістю до 3 хвилин.
Номінація «Традиційні художні ремесла» - відтворення традиційних елементів, майстерність виконання, креативність мислення, оригінальність виконання та відповідність регіональній традиції.
Для участі у фестивалі необхідно:
Записати на відео виконання номера або зробити фото виробів ;
Опублікувати відео/фото у соціальних мережах (Facebook та Instagram);
Під відео/фото слід вказати прізвище, ім’я учасника, місто(селище, село), назву колективу, прізвище та ім’я керівника, повну назву закладу.
Позначити у публікації  гештег #кроковеє_коло та відповідний до номінації гештег #автентичний_солоспів, #автентичний_гуртовий_спів або #традиційні_художні_ремесла.
Позначити у дописі Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва.
Усі учасники фестивалю та їх керівники отримають дипломи за участь.  Для цього необхідно на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду  надати інформацію: прізвище, ім’я участника(ці) або повна  назва колективу, номінація, ПІБ повністю керівника , повна назва закладу.
Телефони для довідок: (096) 23-30-513; (095) 69-68-103 – Наталія Олійник.
Гуртуємось і разом покажемо силу мистецтва.

Сховати метелика