Міжнародна художня виставка «Мистецтво Чжень Шань Жень» (Істина Доброта Терпіння). | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Calendar of Events Print
See by year See by month See by week See Today Search Jump to month
Міжнародна художня виставка «Мистецтво Чжень Шань Жень» (Істина Доброта Терпіння).
Tuesday, 28 March 2017Hits : 5946

З 16 березня по 1 квітня 2017 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися Міжнародна художня виставка «Мистецтво Чжень Шань Жень» (Істина Доброта Терпіння).

Експозицію складуть 40 репродукцій робіт 12 художників з Австралії, Канади, США, Таїланду, Тайваню і Японії. Переважно оригінали картин виконані олією на полотні в стилі «Ренесанс», кілька творів – тушшю на шовку в традиційному китайському стилі.

Сюжети картин свідчать про пошуки справжнього призначення людського життя, про витоки добра і зла. Твори мистецтва тут не просто картини – це інструмент, за допомогою якого художники можуть висловити правду.

Автори переконані, що в залежності від ідеї, якою вони керуються при створенні картини, від їх внутрішнього стану, живопис наповнюється силою, здатною будити його сильну або слабку сторону. Тому внутрішній зміст картин – це заклик, імпульс до співчуття, терпіння, прагнення до краси людської душі, що робить ці твори мистецтва дуже цінними.

У різні періоди свого життя художники познайомилися з Фалунь Дафа (Фалуньгун) - стародавньою системою морального і фізичного вдосконалення людини та її принципами - Істиною, Добротою, Терпінням. Ставши на шлях вдосконалення, вони поліпшили свій духовний і фізичний стан. Це допомогло їм розширити сприйняття навколишнього світу і знайти відповідь на вічне питання про вище призначення життя і мистецтва.

Художників цих робіт об'єднала одна спільна ідея: за допомогою мистецтва показати яке прекрасне життя, якщо слідувати її високим принципам -  Істині, Доброті, Терпінню.

Як повна протилежність цьому, в картинах зображується жорстоке переслідування послідовників Фалунь Дафа, яке розгорнув комуністичний режим в Китаї з липня 1999 року. Невигадані герої картин, які відстоюють ці принципи, вражають своєю силою духу, стійкістю і неймовірною мужністю. Багато художників на собі випробували страждання тюремних катівень, пройшли всі жахи переслідування за свої переконання.

Ми сподіваємося, що виставка сприятиме відродженню духовного стану суспільства, і впевнені, що ці картини здатні пробудити в людях їх добру сторону.

Виставка експонується з 2005 року, на сьогодні об'їхала понад 80 країн, експонувалася більше 1000 разів. В Україні виставка проходить з 2009 року у містах: Київ, Дніпро, Одеса, Харків, Львів, Краматорськ, Миколаїв, Запоріжжя, Рівне, Вінниця, Херсон.

http://ru.minghui.org/cc/47/     Тел. для довідок: (066) 823 14 54

Урочисте відкриття виставки – 16 березня о 17:00!

 

Location : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Contact : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви, вихідні – неділя, понеділок Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Back