Персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Calendar of Events Print
See by year See by month See by week See Today Search Jump to month
Персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення»
Friday, 16 February 2018Hits : 3449

З 10 по 24 лютого 2018 року в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде проходити персональна виставка графіки харківської художниці Одарки Воронової «Перевтілення». На виставці буде представлена ​​графіка, скетчі та комп'ютерні арти.

Автор любить малювання за те, що воно вчить її створювати своє життя таким, яким вона хоче його бачити. Одарка захоплюється різними стилями: чорно-біла графіка, дудл, акварель, комп'ютерні арти і скетчі. Малює як на комп'ютері, так і від руки, на різних поверхнях: папері, стінах, одязі і навіть їжі. Любить подорожувати і замальовувати в дорозі, малювати на дахах, створювати нові образи, ловити різні стани і швидкоплинні моменти, підкреслювати красу світу. Для художниці творчість – у всьому, краса – навколо, в розмаїтті світу, в деталях, закономірностях та гармонії.

Окреме задоволення для Одарки – це зображати покинуті промислові будівлі, заводи, фабрики, малювати панорами з дахів і високих труб. Забратися вище. Подивитися на речі під іншим кутом, з різних ракурсів, побачити далі, ніж звик, побачити більш повну картину. Покинуті будинки приваблюють художницю своєю вислизаючою красою, правдою життя, суперечливими станами. У них можна відчути незвичайне в звичайному. Вона любить їх за історію, яка відбита часом, яка відмічена в кожній цеглині. Любить їх за інтригу і таємницю, яку їм мимоволі хочеться приписати.

Будучи художником-самоучкою, Одарка виробила свій оригінальний стиль, поєднуючи зображення людей, архітектури, об'єктів природи, космосу, в незвичайні, і часом сюрреалістичні композиції. За допомогою численних символів і метафор художниця прагне передати свій внутрішній творчий світ і оригінальний погляд на оточуючу нас реальність. Особисті душевні відкриття, доповнені яскравою фантазією художниці, втілюються в цікаві естетичні форми. В експозиції глядач може познайомитися з великою різноманітністю технік, жанрів, сюжетів, і відкрити для себе оригінальну творчість молодої, але перспективної художниці Одарки Воронової.

Довідка: Воронова Одарка – художник-самоучка, творить під псевдонімом «Что-один-ля-ля-ля». Народилася 16 квітня 1990 року в Харкові. У 2012 році закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу. Працювала в різних галузях, але мрію малювати так і не змогла заглушити. З 2014 року приділяє творчості все більше часу. У листопаді 2014 року бере участь в конкурсі патріотичного плаката, Київ Contemporary Art Center M17 (кращі роботи виставлялися на благодійному аукціоні в допомогу бійцям АТО, також публікувалися в патріотичному альманасі). У червні 2015 роки провела першу виставку робіт в анти-кафе 7/9. У липні 2016 роки там же пройшла друга виставка. У грудні 2016 відбулася персональна виставка в ІВЦ «Бузок».

Спробувала себе в різних видах творчості. Це і створення прикрас хенд-мейд з подальшою участю в ярмарках Artishop, і робота кондитером-оформлювачем, і створення дизайну для комп'ютерної гри компанії Danstar Software. Далі пробувала себе в створенні ілюстрацій і патернів на одяг для бренду "Red and Dog", рекламних постерів в метро і інтернет-магазин. Малювала патріотичний принт на серію одягу для підприємливих львів'ян в Чикаго. Створення різної сувенірної продукції і розпис стін.

З 2016 та 2017 років роках вела заняття в школі творчості StArt (авторські курси "Doodle", "Скетч", "Розпис хною"). Зараз займається малюванням в різних напрямках. Робить ілюстрації для книг, розпис хною, створює принти на одяг, розписує стіни. Мріє зробити графічні ілюстрації для книги, мурал і декорації для театру.

Відкриття виставки відбудеться 10 лютого о 16:00

Location : м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи)
Contact : Тел.: (057) 717-10-40, e – mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви, вихідні – неділя, понеділок Сайт: http://www.cultura.kh.ua/, Канал на You Tube – Харьковский областной центр культуры и искусства

Back

Сховати крашанки