Димитрів Ольга — декоративний розпис | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Димитрів Ольга — декоративний розпис

Article without translation

Димитрів Ольга Григорівна

Димитрів Ольга Григорівна – майстер декоративного розпису.

Народилась і проживає у смт Нова Водолага.

Практикує декоративний розпис.

Навчалася на художньо-графічному факультеті Харківського державного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди (1994-1999 рр.), де вперше спробувала техніку петриківського розпису. Згодом, після закінчення університету, перебуваючи у пошуку себе у мистецтві, зрозуміла, що найбільше їй імпонує саме розпис. Так, з-під пензля авторки почали народжуватись образи квітів, ягід, пташок – традиційних для петриківського розпису. Спочатку майстриня пробувала розписувати на папері, згодом почала робити це і на тканині, і на кераміці.

Приблизно з 2014 року головними сюжетами робіт майстрині стали образи українських берегинь, яких авторка наносила на всі свої вироби. До цього пані Ольга йшла давно: шляхом постійних практик під час занять петриківським розписом їй хотілось створювати нові образні композиції, які при цьому зображували б героїв саме української культури. Таким чином, сформувалась власна сюжетна лінія робіт майстрині: її берегині, які є втіленням захисту роду та любові до рідної оселі, візуально поєднували у собі ще й образи української народної ляльки й елементи української вишивки.

Сьогодні, всі роботи Ольги Димитрів можна умовно розподілити на декоративну пластику (розписні тарелі, вазочки, ялинкові прикраси) і дизайнерські речі (розписні сукні, торбинки, панно). Кожну роботу мисткині супроводжують її упізнавані розмальовані образи берегинь.

Майстриня зізнається, що для неї «декоративний розпис це можливість прикрасити світ, зробити буденні речі яскравішими, цікавими та нетривіальними» За допомогою розписування пані Ольга отримує особисте задоволення, адже прості побутові речі помахом її пензлика перетворюються на твори мистецтва, які приносять радість та користь людям.

Пані Ольга мріє про те, щоб про українське народне мистецтво ширилося не лише в Україні, але й далеко за її межами, адже часто мистецтво може сказати набагато більше ніж про націю ніж політика. Враховуючи сучасні військові події росії проти України, мисткиня щиро вірить у Перемогу свого народу, якому бажає спокою та миру у душі, радості та достатку у домі, щастя і здоров'я кожному українцю та українці!

Творче кредо:

«Прикрашай світ. Неси радість. Люби людей».

Охочих дізнатись більше про її творчість, мисткиня запрошує слідкувати за її творчістю у соціальних мережах:

Instagram: https://instagram.com/yasochka.suvenir

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100011945654000

Матеріал підготувала провідний методист
КЗ «ООМЦКМ» Бондарчук Олена.

Сховати метелика