Лекція М. Красикова «Історія однієї дружби : Борис Слуцький та Михайло Кульчицький» | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

Лекція М. Красикова «Історія однієї дружби : Борис Слуцький та Михайло Кульчицький»

lekciya Krasikova 20.08

20 серпня о 17:00 у галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва в рамках фестивалю «Кульчицький-Фест» відбудеться лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво», тема: «Історія однієї дружби : Борис Слуцький та Михайло Кульчицький». Лектор – етнограф, фольклорист, культуролог, мистецтвознавець, літературознавець, поет Михайло Красиков.

Харківʼянин Михайло Кульчицький (1919–1943) – одна з найяскравіших постатей авангардної поезії у СРСР кінця 1930-х – початку 1940-х років. Автор вірша «Мечтатель, фантазер, лентяй-завистник!», що увійшов до «Библиотеки всемирной литературы» у 200 томах і перекладений багатьма мовами, антикультового вірша «Разговор с т. Сталиным», рядки з якого ходили майже як фольклор до початку 1990-х рр., та інших чудових творів, які підкорюють і сьогодні образним світобаченням, загинув у 23 з половиною роки. Як склалася дружба його з всесвітньо відомим поетом Борисом Слуцьким, як вона перетворилася на літературний факт, йтиметься на лекції.

У 1991р. у видавництві “Прапор” вийшла 270-сторінкова книга «Михаил Кульчицкий. Вместо счастья. Стихотворения. Поэмы. Воспоминания о поэте», упорядником якої разом із О.В. Кульчицькою був М.М. Красиков. Лектор також є автором багатьох наукових та науково-популярних праць, які присвячені біографії та творчості М. Кульчицького.

Вхід вільний! Чекаємо Вас за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи). Тел. / Факс: (057) 717-10-40

Сховати метелика