«Славетна Перемога»: в театрі ім. Т.Г. Шевченка пройшов святковий концерт | The Regional Organizing and Methodic Center of Culture and Arts

Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва

All material on this site is intended solely for review purposes without commercial use. Created by: AnisLogo
Reprint articles permitted only when placing direct links https://www.cultura.kh.ua

Українська моваEnglish (UK)
A+ R A-
Article rating:

«Славетна Перемога»: в театрі ім. Т.Г. Шевченка пройшов святковий концерт

DSC 0836 

   Напередодні 70-ої річниці перемоги над нацизмом у Європі, 7 травня 2015 року, у Харківському державному академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, відбувся урочистий концерт «Славетна перемога», автором сценарію та режисером-постановником якого виступив головний режисер Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Олександр Савенко.

   На захід були запрошені ветерани з усіх районів Харківщини. Привітати почесних гостей прийшли заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Аббакумов, заступник голови обласної ради Людмила Давидова, а також керівники профільних департаментів ХОДА, які сказали слова вдячності ветеранам та привітали усіх зі святом.

   Для ветеранів виступили студенти Харківського училища культури, Харківського музичного училища, військовий оркестр, хор курсантів Національної гвардії України, хор та оркестр Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, тріо «Обереги», ансамбль дитячої пісні «Брава» та ін. Окремо були оголошені студенти-хореографи Лозівського училища культури – Михайло Телегін та Лілія Кузнєцова, що в січні були переведені з Донецького училища культури.

   Атмосферу заходу створювали відеоролики, що демонструвалися на великому екрані. Окрім Другої світової, були відображені події, що сталися на Майдані Незалежності в Києві та війна на Сході України.

   Для українців цьогорічне свято Перемоги особливе. Тому концертні номери, що поєднали у собі події Другої світової війни та сучасні військові дії в Україні, особливо вражали, хвилювали та чіпляли за живе, не залишаючи байдужим жодного глядача у залі. І знову переживаючи жахи війни у своїй рідній країні, свято Перемоги для нас актуальне як ніколи.

Фотогалерея концерту:

Сховати метелика